Oprah Winfrey - 29 ianuarie

Oprah Gail Winfrey s-a nascut la 29 ianuarie 1954. Este o realizatoare de televiziune americană, cunoscută mai ales pentru serialul talk-show care îi poartă numele. În prezent, conform revistei Forbes, este cea mai bogată femeie de culoare din lume, averea personală fiindu-i cotată la 1,5 miliarde de dolari.

A întreprins ample acțiuni filantropice și este considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

La 19 ani își începe cariera în mass-media la un post de radio din Nashville, dar la scurt timp devine coprezentatoarea programului de știri de la canalul WJZ-TV din Baltimore, iar apoi coprezentatoarea unui show intitulat „People are Talking”.


În 1984 se mută la Chicago, unde prezintă show-ul matinal WLS-TV', primul episod fiind difuzat la 2 ianuarie al acelui an. În mai puțin de o lună, emisiunea devine cel mai vizionat talk-show local. Ulterior, durata acestuia va fi prelungită, fiind redenumit în „Oprah Winfrey Show”. Începând cu 8 septembrie 1986 se va transforma într-o emisiune difuzată la nivel național, devenind cel mai vizionat show din istoria televiziunii.


De-a lungul anilor, Oprah a atras o audiență de peste 16 milioane de telespectatori, iar emisiunea ei primea 1 milion de dolari pentru fiecare 30 de secunde de publicitate, difuzate în timpul show-ului